Aktualny temat: Krem dla dziecka
Wszystko co związane ze zdrowiem i urodą

Krem dla dziecka

Nieprzeczytany postprzez bazylka » 2011-12-09, 10:58

Jakie stosujecie kremiki dla dzieci w czasie zimy? Czy wybierać krem z filtrem czy w zimie nie ma to aż takiego znaczenia?
bazylka

Nieprzeczytany postprzez ~Mama-Krysia » 2011-12-13, 21:14

Ja uzywam na spacery Solpelka firmy Flos-lek. Bardzo dobrze sie wchlania wiec mala nie marudzi ze jej sie buzia lepi :-)
Sama na sobie przetestowalam i musze stwierdzic ze buzia byla fajnie natluszczona i po dlugim spacerze nie czulam spierzchniecia
Kremik ten ma tez filtry UVB
~Mama-Krysia

Re: Krem dla dziecka

Nieprzeczytany postprzez bazylka » 2011-12-19, 19:16

Zależy mi aby się dobrze wchłaniał, inaczej długo na buzi nie pobędzie. W takim razie biorę wezmę pod uwagę Sopelek i babydream. A jak to jest z filtrami w kremach dla maluszków? Większość ma czy raczej nie, bo ja jakość szczególnie nie zwracałam uwagi.
bazylka

Nieprzeczytany postprzez ~Ida » 2012-01-03, 20:35

ja stosuję wazelinę ale jest ona średnio estetyczna
~Ida

kremik

Nieprzeczytany postprzez ~kinius » 2012-01-18, 20:33

Wazelinę na buźkę malutkiego dziecka? Mam nadzieję, że chociaż naturalną bez dodatków. Dla maluszków jest masa kremików, pamiętajcie by sprawdzać skład, testy itp. W zeszłym sezonie też wybrałam Sopelek ale sprawdź sobie np. kremik dla dzieci na zimę, choć wiesz ten pierwszy tańszy. ;)
~kinius

Nieprzeczytany postprzez ~Ida » 2012-01-19, 19:59

~kinius napisał(a):Wazelinę na buźkę malutkiego dziecka? Mam nadzieję, że chociaż naturalną bez dodatków. Dla maluszków jest masa kremików, pamiętajcie by sprawdzać skład, testy itp. W zeszłym sezonie też wybrałam Sopelek ale sprawdź sobie np. kremik dla dzieci na zimę, choć wiesz ten pierwszy tańszy. ;)

tak zwykłą bez dodatków, najmłodsze to krem:( sprawdzę
~Ida

Re: Krem dla dziecka

Nieprzeczytany postprzez Kidek.pl » 2012-01-26, 15:48

Ja używam zwykłego kremu bambino dla dzieci i jesteśmy z niego zadowoleni. Skutecznie nawilża i zapobiega wysychaniu skóry podczas spacerów na mrozie.
www.kidek.pl - zabawki dla dzieci.
Awatar użytkownika
Kidek.pl

Forum: Zdrowie i uroda Wróć do forum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości