Aktualny temat: MERIDIA-ODCHUDZANIE
Wszystko co związane ze zdrowiem i urodą

MERIDIA-ODCHUDZANIE

Nieprzeczytany postprzez Beata » 2009-04-22, 06:05

No wiec zrzucam kilogramy ale za pomoca tabletek Meridia 15. Przepisał mi je mój ginekolog, biorę od 3 dni. Czuję się dobrze, mam tylko strasznie sucho w buzi i dużo pije, prawie wcale nie myslę o jedzeniu i nie odczuwam głodu, w nocy nie budze się na podjadanie.
Poczytałam jednak na innych forach i jestem troszeczke zaniepokojona bo tam wszyscy są przeciw tym tabletkom, bo maja straszne skutki uboczne ponoc.
Moja kumpela brała i schudła w 3 miesiące 26 kg. Ja tez mam zamiar tyle schudnąc, ale mam obawy przed braniem tych tablete bo zawieraja one pochodna anfetaminy i ponoc uzalezniaja.
Tak więc mam pytanko czy ktoras z Was brała te tabletki, albo wasi znajomi, jak to naprawdę jest. Lek jest na recepte wydaje się go z przepisu lekarza. Więc tak myslę ze jak moja ginka której naprawdę ufam miałaby cos przeciw temu bym je brała to nie dałaby mi recepty.

Dodam ze staram się jeść regularne posiłki, oczywiście w mniejszych ilosciach i tak mysle ze jak schudne ok 10 kg to je odstawię i przejdę na jakąś dietę inną.
Nie wiem potrzebuje zobaczyc ze potrafie schudnąć, bo mam juz naprawdę dośc patrzenia na siebie w lustrze, zasiedziałam sie w domu z dzieckiem, okropnie zaniedbałam, nie mam na nic ochoty, staram się nadrabiac humorem ale coraz ciężej. Mój mąz nic nie mówi o mojej obecnej tuszy, jest naprawdę między nami oki, ale chciałabym schudnąć tak dla siebie. A do diet naprawdę się nie nadaję bo od razu mi się włącza wilczy głód i jem wtedy naprawdę duzo.

Poradźcie dziewczyny, bo nie wiem naprawdę mam mieszane uczucia
Beata

Nieprzeczytany postprzez justa » 2009-04-22, 06:06

a jak sie chce schudnac tak 2,3 kg to tez mozna jesc jakies tabletki
justa

Nieprzeczytany postprzez Beata » 2009-04-22, 06:07

Jusia nie warto tych moich tabletek brac na 2-3 kilo, tym się lecza ludzie naprawdę otyli. zrób sobie syopek klonowy, pij przez 1 dzień w tygodniu i dasz rade.
Beata

Nieprzeczytany postprzez Mama-Krysia » 2011-12-13, 21:23

tak zawiera pochodne amfetaminy - stad ta suchosc w ustach
skutki uboczne masz na ulotce i lekarz ci tez powinien o nich powiedziec -
lek "wylącza" osrodek glodu w mozgu
ze wlzgledu wlasnie na dzialanie na mozg ma zla slawe :-) jak wszystkie leki psychotropowe, zwiazanie z dzialaniem na mozg...

to jest lek ktory sie zapisuje przy duzej otylosci, gdy chory nie potrafi schudnac cwiczeniami i dieta

moja kolezanka stosowala i ma sie ok :-)
obgadaj wszystko z lekarzem i jelsibedziesz stosowala z glową to ebdzie ok
Mama-Krysia

Nieprzeczytany postprzez Mama-Krysia » 2011-12-13, 21:26

Niepożądane skutki:
Utrata apetytu, zaparcia, suchość w ustach, nudności. Kołatanie i szybka akcja serca, wzrost ciśnienia tętniczego. Uderzenia gorąca (rozszerzenie naczyń krwionośnych), nasilenie kłopotów z hemoroidami. Bóle i zawroty głowy, bezsenność.

http://www.ilekarze.pl/leki/m/meridia-15/

:-) pamietam ze kolezanka mowila ze mila czesc tych objawow- suchosc,szybka akcja serca, malo spala :-)
Mama-Krysia

Forum: Zdrowie i uroda Wróć do forum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości